Julbord

Från den 25 november till 20 december kör vi svinnsmart julbord!

Vi bygger vårt julbord på tre kategorier: kött, blött, växt & förmodligen lite sött. Under varje kategori kommer det finnas både varma och kalla anrättningar men de flesta råvaror kommer få upplevas från dag till dag efter tillgång.

Pris: 650:- per person (moms tillkommer vid faktura)

Mer info eller boka: Ring 070-443 06 41 eller maila: INFO@SVINNERIET.SE

Kött

Alltid på bordet
Köttbullar på överblivet vilt från våra jakter
Någon form av skinka, vild eller tam med senap
Liten korv på puts från vilt eller tamboskap
Glaserad grissida från Vimmerby eller Blackerts
Övrigt som varierar
Pastej, paté eller sylta
Rökt eller långbakat
Lågtemperaturstekt
Såser

Blött

Alltid på bordet
Frestelse på Skänninge potatis, ansjovis & gammal grädde
Lantägg 64°c från östgötska gårdar med goda tillbehör
Inlagd sill med tre sorters lök & kryddpeppar
Överbliven Salmalax rökt eller gravad
Övrigt som varierar
Sillar & strömming när det inte är slutfiskat
Rökt, gravad eller marinerad fisk från hållbart fiske
Såser

Växt

Alltid på bordet
Ångad potatis från Östra Fornås
Kryddbakad rotselleri från Stallsberg lantbruk
Fermenterade & picklade grönsaker från Hermelins
Senapsgriljerad östgötsk kålrot
Långkokt rödkål
Grönkålssallad med äpple & raps
Tre regionala ostar från små producenter & marmelad
Syrat smör
Vörtbröd på utgångna spannmål, nötter & torkad frukt
Stompbröd från Idre
Gammalt surdegsbröd från Babettes & Simons rosteri
Övrigt som varierar
Kål & andra överblivna rotfrukter
Sallader & cruditéer
Mjölksyrningar
Såser

Sött

Alltid på bordet
Svinets ostkaka med sylt på våra bär från säsongen & lättvispad Strandgrädde
Övrigt som varierar
Något sött och finurligt